Doxologia: Duminică va avea loc „Marșul pentru viață” la Iași

doxologiaDuminică, 23 martie 2014, între orele 13.00-15.00, la Iași se va desfășura a patra ediție a „Marșului pentru viață”, care are loc în această perioadă în  toate orașele României. Tema din acest an este „Adopția, o alegere nobilă”. Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Iașilor, prin Sectorul de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală, Departamentul Pro Vita, împreună cu Asociația Studenți pentru Viață – București.

O cultură a adopției va conduce către o cultură a vieții

Marșul se va desfășura pe traseul Piața Unirii – Bulevardul „Ștefan cel Mare și Sfânt” – Catedrala Mitropolitană – Palatul Culturii. Sunt invitați să participe persoane de orice vârstă, susținători ai valorilor tradiționale și ai programelor și inițiativelor dedicate protejării copiilor și familiei.

„În România, din păcate, nu există o cultură a adopției. Copilul adoptat este văzut ca un copil de mâna a doua. Familia care adoptă este percepută ca nefirească. Însă, dacă în centrul atenției se pune interesul copilului, totul se schimbă. Un copil adoptat este un copil binecuvântat, la a cărui viață au contribuit două rânduri de părinți. Nu trebuie, în nici un caz, disprețuiți pentru că au ales, adesea cu multă durere sufletească, să încredințeze altcuiva creșterea și educația copilului lor. Dacă vom reuși să transmitem societății că țara noastră are nevoie de o cultură a adopției, aceasta o va conduce către o cultură a vieții”, precizează organizatorii evenimentului.

Manifestări similare la Pașcani, Piatra Neamț, Târgu Neamț și Botoșani

În cadrul Arhiepiscopiei Iașilor se vor mai organiza manifestări similare la Pașcani, pe 23 martie, orele 16.00, (în fața Casei de Cultură),la Piatra Neamț, pe 23 martie, orele 13.00, la Târgu Neamț, pe 24 martie, orele 14. 00 și la Dorohoi, pe 25 martie, orele 14.00.

În Pașcani, evenimentul va avea un program complex și divers și se va bucura de prezența pr. protopop Pavel Postolache. Participanții vor primi  broșuri informative și vor putea viziona la final filmul artistic „Bella”. Organizatorii sunt ATOR Pașcani, Pro Vita Pașcani și Asociația Șansa 2010 Pașcani.

În orașul Piatra Neamț, traseul de desfășurare al Marșului pentru viață va fi Biserica „Sfântul Spiridon” de la Spitalul Judeţean Neamţ – Muzeul de Istorie – Hotelul Ceahlău – Consiliul Judeţean Neamţ – Biserica „Sfântul Ioan Domnesc”. Organizarea este asigurată de Protopopiatul Piatra Neamţ, în colaborare cu Protopopiatul Roznov, birourile Pro Vita din cele două instituţii, Asociaţia Tineretul  Ortodox Român şi Asociaţia Creştin Ortodoxă „Mama Olga” din acest oraș.

Marșul pentru viață este un eveniment anual, inițiat cu 40 de ani în urmă în SUA, care se organizează în tot mai multe state din Europa și America. El este dedicat valorizării și protejării vieții copiilor și sprijinirii familiei.

Sursă: Doxologia

Tags: , ,

No comments yet.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

ro_RORomanian