Tulcea

afis tulcea

La Tulcea, „Marșul pentru viață – Fiecare viață este un dar” va avea loc pe  22 martie, începând cu ora 12.30-13.

Plecarea are loc de la Biserica Buna Vestire (Grecească).

Detalii: Olimpia Popa tsunami_1956@yahoo.com

Marşul pentru viaţă 2015 – „Fiecare viaţă este un dar”

în România şi Republica Moldova

Marşul pentru Viaţă, cel mai mare eveniment public ProVita din România, aflat la a V-a ediţie, va avea loc în zilele de sâmbătă şi duminică, 21 şi 22 martie 2015, în peste 60 de oraşe ale tării. Anul acesta evenimentul se va desfăşura şi în Republica Moldova, la Chişinău şi Orhei. Lista oraşelor şi detalii sunt disponibile pe saitul www.marsulpentruviata.ro.

La Tulcea, Marşul pentru Viaţă va începe la orele 12.30, la Biserica Buna Vestire (Grecească), de unde se va pleca pe traseul Teatrul Jean Bart – Biserica Sf. Gheorghe (cu Ceas) – strada Păcii – sens giratoriu – Hotel Delta – strada Isaccei – strada Unirii – Piaţa Civică. Tema marşului din acest an esteFiecare viaţă este un dar.

Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Naţional de Statistică, populaţia stabilă a Romaniei la 1 ianuarie 2015 era estimată la 19.629.223, în scădere cu 17.769 fată de 1 decembrie 2014. Acest lucru înseamnă că, numai într-o lună, s-a pierdut un număr de locuitori egal cu populaţia unui oraş ca Cernavodă.

In România se fac circa 400 de avorturi la cerere pe zi doar în spitalele de stat, rata avorturilor fiind de 480 de avorturi la 1.000 de naşteri, cea mai mare din Uniunea Europeană şi dublă faţă de cea din SUA. În realitate, rata avorturilor este mult mai mare, deoarece avorturile din clinicile private nu se raportează la stat, iar avorturile făcute de femeile românce aflate străinătate nu sunt nici ele cuprinse în statistică.

Dacă actuala tendinţă continuă, nu vom rămâne fără energie sau alte resurse în viitorul previzibil, ci vom rămâne fără oameni. La ediţiile anterioare ale Marşului pentru Viaţă ne-am referit la consecinţele sociale şi economice pe care le va genera scăderea ratei natalităţii sub nivelul de înlocuire.

Mesajul marşului din acest an este legat de valoarea vieţii umane, oricare ar fi ea. Fiecare persoană are de dăruit semenilor ceva unic şi preţios, iar societatea, pentru a fi cu adevărat umană, trebuie să se aplece asupra nevoilor specifice ale fiecăruia, cu delicateţe şi respect.

Ne propunemaducem în atenţia publică, pe lângă unicitatea, demnitatea şi valoarea fiecărui om începând din momentul concepţiei, aspecte legate de diferite situaţii defavorabile, precum sarcina neaşteptată ori primirea unui diagnostic prenatal nefavorabil, care conduc la criza de sarcină, o perioadă extrem de dificilă pentru femeie, perioadă în care are nevoie de sprijin şi înţelegere mai mult ca oricând.

Evenimentul are şi un rol educativ la nivel social prin promovarea unei culturi a vieţii. Mesajul nostru este unul opimist şi poate schimba vieţi.

Aşteptăm, deci, la Marşul pentru Viaţă pe toţi concetăţenii noştri care înţeleg că „Fiecare viaţă e un dar”!

Prof. Popa Olimpia

ro_RORomanian